Wat is er te doen in Murcia?

De streek Murcia

Murcia is Spanjes laatste Mediterrane schat en amper beïnvloed door toerisme. Hierdoor hebben stranden, natuur en cultuur hun authentieke schoonheid behouden. Deze prachtige streek heeft ruim 170 km schitterende kustlijn, spectaculaire bergen, boomgaarden en natuurparken en sensationele onderwaterreservaten.

De prachtige kust

De kust van Murcia staat bekend als de Warme kust, Costa Cálida. De Costa Cálida heeft de meeste zonuren van Spanje (meer dan 3000 per jaar) en de minste neerslag. Je vindt hier lange stranden en kleine baaien waar van alles toe doen is op het gebeid van vrije tijd, sport en welzijn.

Een spectaculaire bestemming aan de Costa Cálida is Mar Menor. Mar Menor is een van Europa’s mooiste en grootste natuurgebieden. Deze kleine binnenzee met vijf kleine eilandjes heeft kristalhelder water en bevat een therapeutische hoeveelheid zouten en mineralen welke een zeer positieve invloed uitoefenen op de gezondheid (stijfheid, reuma, luchtwegen en eczeem). De temperatuur van het zeewater bereikt in de zomer een temperatuur van 30C. Rondom de Mar Menor liggen diverse modderbaden met een medische werking. Ook zijn er volop watersportmogelijkheden te vinden.

Ongerepte natuur

In de omgeving van de stad Murcia liggen een aantal prachtige natuurparken waar je heerlijk tot rust kunt komen. Het Sierra de Espuña park is een bergachtig gebied met een grote diversiteit aan planten en dieren. Geiten en lynxen lopen hier nog vrij in het wild rond. Het park is een uitstekende plaats om te wandelen en te fietsen. Ook kun je hier bergbeklimmen. Calblanque is een regionaal park aan de kust, een must voor elke vogelliefhebber! Salinas y Arenales is het belangrijkste wetpark van Murcia en herbergt een rijk vogelleven en een aantal unieke ecosystemen, waaronder zoutvlaktes, pijnbossen, zandduinen en stranden. Kom je hier aan het eind van de zomer, dan vind je hier talrijke flamingo’s die zich hier verzamelen voor ze aan de overtocht naar Afrika beginnen.

Gastronomie

De vlakten van Murcia zijn enorm vruchtbaar en produceren een breed scala van verse groenten en fruit die samen de basisingrediënten van de regio’s gastronomie vormen. Bezoekers van het binnenland van de provincie kunnen de robuuste, lekkere gerechten gekenmerkt door stevige stoofschotels, migas en wild, vergezeld van een lekkere fles van de lokale Denominación de Origen wijn proeven. Ook rijstgerechten zijn hier heel populair.

Sport en recreatie

Het fascinerende Las Salinas Nature Reserve is populair bij watersportliefhebbers. In de omgeving zijn mogelijkheden om te kanoën, raften en paard te rijden.

Ook voor de golfliefhebbers zijn er voldoende banen in de omgeving.